Wat is Cupping Massage?

Cupping massage is een zeer diepgaande massagetechniek om hardnekkige plaatselijke pijn- en energieverstoringen te behandelen. Hierbij worden zogeheten cups, gemaakt van glas, kunststof of silicone, op het lichaam geplaatst, waarmee de huid vacuüm getrokken wordt. Vervolgens bewegen wij de cups over het lichaam.

De cupping massage is bedoeld om gifstoffen vanuit de dieper gelegen lichaamsweefsels naar de oppervlakte van de huid te trekken. Door het vacuüm trekken van de huid, en het naar de oppervlakte brengen van dieper gelegen klachten, raken de spieren en de huid beter doorbloed. Hierdoor is het voor het lichaam mogelijk zich sneller en gemakkelijker te ontdoen van afvalstoffen. Ook spierkrampen kunnen met behulp van deze massagetechniek naar het huidoppervlak worden getrokken.

Daarnaast wordt de cupping massage veel toegepast bij onder meer chronische pijnklachten, hoofdpijn en migraine en bij duizeligheid. Ook bij fybromyalgieklachten passen wij deze massagevorm met succes toe. Je kunt ook voor cupping massage kiezen wanneer je last hebt van klachten als gevolg van stress en spanningen. Kom dus gerust naar Naaldwijk, we helpen je graag.

Hoe werkt Cupping Massage?

Het cuppen is meestal niet pijnlijk, maar kan wel even een onaangenaam gevoel geven. De vacuümkracht van de cup kan dan eventueel verminderd worden. Het therapeutisch effect is echter wel afhankelijk van de zuigkracht die door de cupping ontstaat.

Bij chronische klachten moet de vacuüm cup langer op één en dezelfde plek blijven staan. Hierbij kan een zogenaamde “Cup Kiss” ontstaan. Het is een rode of paarsachtige verkleuring op de huid. Dit is niet hetzelfde als een blauwe plek, doet geen pijn en trekt vanzelf binnen een paar uur tot een paar dagen weg. Hoe snel dat gebeurt is sterk afhankelijk van de vitaliteit en de aanwezige stagnatie in het probleemgebied. De toxines zijn dan door de vacuüm cups vanuit het diepere weefsel naar de oppervlakte geleid wat ervoor zorgt, dat het lichaam het gemakkelijker kan opruimen en dit zal een verlichting van de klachten als gevolg hebben.

Het is dus een gewenst effect, dat ontstaat indien er sprake is van een onderliggend probleem. Naarmate de behandeling bij ons in Naaldwijk vaker wordt herhaald, zullen de vlekken ook minder intens worden en steeds sneller wegtrekken. Als er geen sprake is van (langdurige) stagnatie, zullen de verkleuringen al binnen enkele minuten tot uren wegtrekken!

Meer lezen over hoe Cupping Cellulitus bestrijd.

Voordelen van Cupping Massage

Als ondersteuning van anti-cellulitis en andere afslankbehandelingen, is deze vorm van massage goed in te zetten.Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt. Je komt letterlijk en figuurlijk ‘ruimer in je vel te zitten’.

In het algemeen ervaren cliënten tintelingen en diepe warmte lang na de behandeling. Op het zenuwstelsel heeft het een kalmerend effect en mensen raken vaak in een diepe staat van ontspanning na de behandeling. Hoewel de massage voor velen pijnlijk lijkt, kan de cupping massage toch worden ingedeeld bij de massages die voornamelijk zijn bedoeld om te ontspannen. Na een Cuppingmassage voelt men zich mentaal en fysiek een stuk beter!

Vragen over onze Cupping Massage Naaldwijk? Neem vrijblijvend contact op.